[УПДАТЕД] Пет људи је умрло од Ромаине Зелене салате Е. Цоли

УПДАТЕ: 4. јуна, 2018. године у 3:15 часова.

Пријављено је пет смртних случајева у САД у вези са избијањем зелене салате Е. цоли. У најновијој исправци ЦДЦ-а, број случајева се повећао на 197 укупно болести, са 89 хоспитализација и пет смртних случајева. Случајеви сада укључују становнике Сјеверне Каролине, Арканзаса и Оклахома.

Овај извјештај је објављен након што је ФДА извијестио да је римин сигуран за понијети (може трајати двије до три недјеље прије него што се болест пријављује ЦДЦ-у). На блогу објављеном 31. маја, ФДА објавио је ово: “Сваки контаминирани производ из региона који расте у Иуми већ је пролазио кроз снабдевање храном и више није доступан за потрошњу, тако да је сваки непосредан ризик нестао.” Иако ЦДЦ потврђује да је мало вероватно да ће свака зелена салата од Иуме, АЗ регија и даље бити у продавницама или ресторанима, истрага о избијању још увек траје.

Важно је напоменути да су неке од најновијих болести пријављене од људи који нису конзумирали зелену салату, већ су имали блиски контакт са неким ко је био болестан да једе зелену салу. Ако приметите симптоме тровања Е. цоли, као што је дијареја, повраћање или грозница, одмах се обратите лекару.

слика

ЦДЦ

ОРИГИНАЛНИ ПОСТ: 4. маја 2018. у 10:11 часова.

Пријављена је прва смрт у вези с избацивањем зелене салате Е. цоли у рома. ЦДЦ је у среду саопштио да је особа у Калифорнији умрла од болести у вези са избијањем, али није пружила додатне детаље о особи или околностима њихове смрти.

Епидемија, која је први пут пријављена почетком априла, сада је довела до 121 болести, а 52 хоспитализована. ЦДЦ још увек није сигуран одакле се та епидемија ширила, осим његове локације негде у региону Иума, АЗ. До сада су погођени људи из 25 држава, са највећим бројем случајева пријављених у Калифорнији (24) и Пенсилванији (20).

Може потрајати од два до осам дана да се неко разболи након гутања клица, каже ЦДЦ, а симптоми укључују крваву дијареју, тешке грчеве у стомаку и повраћање. Већина људи се опоравља у року од једне седмице, али друге инфекције могу бити тешке за опасне по живот. Ова епидемија је резултирала неуобичајено високим стопама хоспитализације, извјештавају ТИМЕ.

ЦДЦ наставља да подстиче јавност да не једу салату од розе, осим ако не потврди да није из регије Иума.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

60 − = 52