Та одвратна прича о вирусу о Венди-у је превара

Често шкандалозна или емоционална прича преузима вашу вест о новостима и тешко је не може да се однесе са детаљима. Узмите ову вирусну Вендиеву причу, на пример, која је поплавила Фацебоок узвикујући и изнервиране коментаре. Али информације нису баш у складу са чињеничним стандардима. И то га класифицира као најтраженији, и најневероватнији, облик кликања на планету.

Током викенда, Нов8Невс је лажно извештавао да је један запосленик ухапшен због наводних “потопа у неколико стотина серија Венди’с цхили од 2013. године” Прича шири гласине са измишљеним детаљима, укључујући и то да је радник био Бриан Цаспер, 28, а да је радио на локацији у Мобилеу, АЛ.

слика
Нов8Невс

Прича иде толико далеко да цитира “шокиране купце” попут Рејмонда Вилсона, наводног “лојалног Вендиовог купца” који је наводно рекао: “Никад ми се није допало Венди’с цхили, све док је нисам наручио пре неколико година. Мислио сам да је то другачије. Мислио сам да су променили рецепт и морам признати да ми се свидја боље од старог рецепта, али сада када знам зашто другачије има укус, мислим да ћу рећи. Ја сам то наредио најмање два пута недељно . ”

Међутим, Снопес потврђује да сајт за забаву шири лажне информације – не разликују се од гласина штампаних унутар Натионал Инкуирер. Служба за проверу чињеница је одмах потврдила потраживање сајта проналаском првобитног извора коришћене шалице. Очигледно је, уствари, шпијуни човјека Мицхиган-а који је ухапшен још 2011. године због посједовања марихуане и давања алкохола малолетном особљу. Направио је и наслове за увлачење ушију кроз испружене ушне лобање. Велп, то је било лако.

Па ипак, оригинални део се ширио као пожар на интернету. То је зато што се дуплирао на фаук вести сајтовима попут ТМЗ Ворлд Невс, која нема апсолутно никакву припадност ТМЗ.цом, и ФокНевс3, што (дакле, претпостављате!) нема никакву везу са њима ФокНевс.цом. Значи зато је то вирусно у друштвеној храни. Претпостављам да је ово само подсетник да не можете вјеровати свему што читате – поготово на интернету.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

9 + 1 =