Роналд МцДоналд има другачије име у Јапану

Роналд МцДоналд, тај маестро од МцФлурриес-а који је везан за чизбургер, има потпуно другачији идентитет у Јапану. Ок, тако да није то другачије, али након претраживања “Шта је Роналд МцДоналд назван у Јапану?” Данас смо у Гоогле претраживањима морали знати: Како се зове? А да ли је ово само још једна интернетска промена наслова?!

Испоставило се да је истина. Није као да преузима нови идентитет, присиљен је у програм Биг Мац Протецтион након превише пријава са Хамбурглар-ом. У Јапану он је врло исти МцДоналд који видите у Сједињеним Америчким Државама: Иста црвена коса, исте одеће од кетцхуп и сенфа, чак и до истог презимена. Једина промена је у Јапану, он је Доналд МцДоналд, односно Донарудо Макудонарудо. Слично томе, ланца љубави, Роналд МцДоналд Хоусе, позната је као Дом Доналд МцДоналд Хоусе.

Ова одлука донесена је још 1971. године, када је један бизнисмен који је помогао у отварању првог Мицкеи Д-ја у земљи предложио замену, што је лакше прогласити, према Бизнис Инсидер.

Иако неки то кажу зато што је јаком говорнику јако тешко да изговара слово “р”, како звучи на енглеском језику, Котаку објашњава да је то поједностављивање. Роналд МцДоналд на јапанском језику је Ронарудо Макудонарудо, а звук “Ро” тако близу звука “ру” би људи излазио, јер врло слични – а ипак различити – звуци немају сасвим звук из језика, тврди сајт. Плус, јапанска публика је већ била упозната са “Донарудо”, захваљујући популарности Доналда Дуцка када се тај ланац отворио тамо, па је то било природније.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

+ 24 = 29