Питање Текуила може вам помоћи да изгубите тежину

Иако је опште познато да бацање алкохола повећава тона празних калорија, нова студија је пронашла везу између текуила и губитка тежине. Ово је велика вијест за љубитеље агаве-духа – и практично сваког ко планира пити током празника.

Према Америчком хемијском друштву, који је истраживао ефекте текуила на ниво глукозе у крви прошле године, шећери у биљци која чине текилу могу помоћи да смањите шећер у крви. Шећари који се природно јављају у биљци агаве називају се агавини – не смеју се мешати са агавним сирупом – и непропављивају, тако да неће подићи шећер у крви.

слика
Цоугар Товн / АБЦ / ГИПХИ

Током студије, истраживачи су открили да мишеви којима су додавана стандардна дијета, а затим су пили воду додато агавинима, завршили је мање уједно и имали ниже нивоа шећера у крви од осталих који нису конзумирали агавине. Штавише, мишеви који конзумирају агавине производе и хормон под називом ГЛП-1, који одржава стомак дуже и производи инсулин, водећи истраживачи верују да агавини могу бити корисни за особе са дијабетесом типа 2 или се боре са проблемима губитка тежине.

Не кажемо да би требали почети да се тресете серије великих димензија сјајних маргарита или палома, али би се могла покренути циклус текуила снимака који ће све више и више омамити када знамо ову потенцијалну везу за губитак тежине.

слика
Паркови и рекреација / НБЦ / Гипхи

Пратите Делисх он инстаграм.