Џон Шнатер више неће бити лица папа Џона

Јохн Сцхнаттер, оснивач ланца пица Папа Јохн’с, више неће бити председник одбора – или лице компаније. Компанија Ассоциатед Пресс наводи да је компанија почела да уклања свој имиџ из свог маркетинга пошто је признао да користи н-ријеч током конференције о конференцији за медије.

Тата John's CEO Draws Controversy Over Remarks That Price Increase Result Of Obama's Health Care Act

Гетти ИмагесСпенцер Платт

Иако компанија и даље планира задржати име Папа Јохн’с, њен главни извршни директор Стеве Ритцхие изјавио је у саопштењу да се компанија никада није окренула око Сцхнаттер-а. “Папа Џонова није особа. Папа Џон је компанија за пице са 120.000 чланова корпоративних и франшизних тимова широм света “, написао је у отвореном писму. Али Сцхнаттер се често појављивао у рекламама компаније, а његово лице се појављује на рекламама, па чак и на пицеријама.

Тата John's CEO John Schnatter Apologizes After Using Racial Slur On Company Conference Call

Гетти ИмагесЈое Раедле

Папа Јохн’с наводно запошљава спољног експерта за рад на разноврсности и укључивању у компанију и одржаће “слушање сесија” са запосленима. ЦННМонеи извјештава да је посебни одбор директора одлучио да избаци Сцхнаттера из својих канцеларија у Лоуисвиллеу, Кентуцки.

Сцхнаттер је отворио о његовом кориштењу расне слурпе у интервјуу са радио станицом Лоуисвилле ВХАС у петак. “Не могу тако да причам, чак и ако је поверљив и иза затворених врата”, рекао је. “Ја сам урадио то. И ја га поседујем. И жао ми је. И болестан сам због тога, искрено “. Од тада је отишао са Управног одбора Универзитета у Лоуисвилу након што је подручје НААЦП огранка позвало да се уклони, Вашингтон пост извештаји.

слика
Цон Поулос

ПРЕ-ОРДЕР САДА Делисх Цоокбоок, 30 долара, бооксамиллион.цом