Моцхи Фанс, узимајте опрез следећи пут да једете овај јапански десерт

Моцхи је постао популаран у Сједињеним Америчким Државама као замрзнути јогурт на врху када су Иогуртланд и 16 Хандлес били место за постизање. У скорије вријеме, појавила се у продавницама намирница као што су Традер Јое и Вхоле Фоодс као сладолед. Иако је релативно безопасан (ако не и мало зависни за слатке зубе), у својој традиционалној форми, назван је “тихи убица”.

Сваке године јапанске ватрогасне службе позивају грађане да се опрезују када једу моцхи, традиционално послужили као дио новогодишњих празника. Моцхи се прави парећим пириначем, а затим га баци и залепа у бунс.

Лепиње су обично око величине длана и изузетно су лепљиве – што значи да морате узети малог угриза и добро их гњевати пре гутања, или ризикујете да вам се неко заглави у грлу, што може довести до гушења. На новогодишњој години, моцхи се сервира у врелом јуху, чинећи их чак стицкиерима него обично.

слика

Неизбежно, десетине људи је хоспитализовано од гушења на лепљивом десерту сваке године. Током ове Нове године, два лица су умрла, а 13 је било само у Токију, према подацима Јапан Тодаи. Одељење за ватрогасну службу у Токију каже да су старији и млађи деца највећи ризик, јер можда неће моћи да жваке.

Одељење препоручује да се мачи урезује у ситне комаде и да се темељито жвакају. Срећом, то значи да сте сигурно сигурни да ли је ваш уобичајени начин конзумирања моцхиа у облику мини фроио топпингс или сладоледа. Традер Јое’с моцхи сладолед, на пример, направљен је са танким спољним слојем моцхи који окружује сорбет или сладолед, тако да није вероватно да ће вас (или ваша бака) изазвати било каква питања.

Ако једете традиционалнију верзију, ипак, било у ресторану или код куће, ваша најбоља опклада је да будете упућени на савет Јапана и лагано јести. Боље спречити него лечити!

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите Делисх апликација.

Добавить комментарий

*

26 − = 18