МцДоналд’с излази из пластичних трака

Прошетајте у У.К. Мицкеи Д’а следећег месеца и мораћете да тражите сопствену сламу – и можда ће изгледати мало другачије него што сте навикли. Као део глобалних напора компаније МцДоналдс да би продавнице учиниле еколошки прихватљивијим, 1.300 локација широм САД тестира папирне сламке умјесто пластичних.

Промене ће почети у мају, преноси Ски Невс. Пластичне сламке које тренутно користе МцДоналдс се могу рециклирати и иако многе локације У.К. сада имају рециклажне јединице са размацима за пластику, сламице се не завршавају на правом месту. Нове сламице ће бити израђене од биоразградивог папира и око њих ће бити рециклирани папир. Такође ће се задржати иза шалтера, а запослени ће питати госте ако желе неко када наруче уместо да аутоматски стављају у торбу.

Погледајте овај пост на Инстаграму

Погледајте нови #МицроМац. Дјечак уђите у нашу Микро кухињу и свједочите о изради наше епично мале креације. Научите се мало више, кликом на линк у нашој биографији.

Пост који дели МцДоналд’с (@мцдоналдс)

Извршни директор МцДоналд’с У.К. Паул Помрои рекао је за Ски Невс да ће следећи корак довести чашице за куповину за рециклажу и за топла и хладна пића. Сви ови напори су део глобалне стратегије компаније МцДоналдс да би све амбалаже за госте биле доступне из обновљивих, рециклираних или сертификованих извора до 2025. године.

До сада су на пола пута, са променама у продавницама широм САД, У.К., Канаде, Јапана и Кине. Други велики циљ компаније је да рециклира гастарску амбалажу у 100% МцДоналд’с ресторана до исте године.

Ово вероватно неће бити другачије од купаца, осим ако су сламице такве врсте које се распадају када се влажу (а.к.а., најгори). Неке промене су већ спроведене, као што су промена сендвич амбалаже направљене од картона која се може рециклирати. Ако је ишта, то ће нам дати разлог да се осећамо мало мање кривим следећи пут када зауставимо вожњу. Помажемо у очувању животне средине!

х / т Буззфеед

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

60 − = 51