Марио Батали је под криминалном истрагом од стране НИПД-а након извештаја о сексуалном лошем понашању

Ажурирање, 5/21/18: Одељење полиције у Нев Иорку потврдило је да постоји кривична истрага о Марио Батали. Нису дали никакве додатне детаље о природи истраге. Вијести долазе после 60 минута извештавали су бројни извештаји Батали о наводном сексуалном злостављању, укључујући и жену која је тврдила да ју је напао 2005. године док је била несвесна. Након тога, позвала је кризни центар и разговарала са полицијом, али није поднела извештај. “Ја жестоко одбијам тврдњу да сам сексуално напао ову жену”, рекао је Батали у саопштењу. “Моја претходна понашања су била дубоко непримјерена и ја сам искрено кајање због мојих акција”.

Оригинал пост, 12/13/17: Ове недеље, шеф славље Марио Батали оптужен је за сексуално злостављање од стране више жена у истрази од стране хранитељице Еатер. Батали је издао извињење и одселио се из свакодневних послова његовог пословања; он је такође одступио као цохост оф Тхе Цхев и планираним преусмјеравањем Молто Марио је ставила на чекање Мрежа за храну. Сада у новом извештају наводи се Батали – који су неки сервери надимали “Црвени злочин” – имали репутацију за сексуално узнемиравање у Споттед Пиг, популарном ресторану у Њујорку.

У а Нев Иорк Тимес неки су рекли новинама да је рад у ресторану, којем је Батали посећивао и да је инвеститор, захтијева трајне нежељене дотакне и штаке од власника Кен Фриедмана и неких његових ВИП гостију. Десет жена оптужило Фридмана о нежељеним сексуалним напреткама, као што је зезање или тражење голих фотографија, према речима Времена.

Неки оптужитељи указивали су на приватне забаве “Пажнута свиња”, често држане на осамљеном трећем спрату ресторана. Сервери су наводно морали да раде ноћу на странкама, који су наводно понекад укључивали јавну голотину и секс. Тхе Времена извијестили су да су запослени и људи у ресторанској сцени надимали простор “просторија за силовање”.

Батали је наводно био редован у Тхе Споттед Пиг, и Времена написао је да је имао лошу репутацију. “Звали смо га Ред Менаце”, рекао је бивши сервер Трисх Нелсон Времена. “Покушао је да додирне моје груди и рекао ми да су лепи, желео је да се рвачи. Док сам служио пиће на столу, рекао ми је да седим на лицу његовог пријатеља.” Бивши менаџер Јамие Сеет је рекла да је једном видела на сигурносној камери да је Батали, који се чинио да је пијан, љубио и зезнуо жену која се чинила несвесном.

Батали се извинио због свог понашања у изјави за Времена. “Иако се не сјећам ових посебних ријечи, не постоји никакво питање које сам се понашао страшно”, рекао је. “Нема изговора. Ја преузмем пуну одговорност и јако ми је жао због било каквог бола, понижења или неугодности које сам изазвао.”

Фриедман, који посједује неколико других ресторана у Нев Иорку, плус два у Калифорнији, такође је издао извињење раду и отишао из одсуства из своје компаније. “Мој лични и професионални живот био је преплетен са нашим ресторанима и нашим особљем. Ја поседујем своје понашање које се тачно може описати понекад као абразивно, грубо и искрено погрешно”, рекао је он у саопћењу. “Неки инциденти нису били описани, али контекст и садржај нису данашња дискусија. Сада се јавно извињавам због својих акција”.

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите Делисх апликација.