Краљевска породица је сакрила своје крунске драгуље из нациста у бисквит калај

Током Другог светског рата, заштита краљевске породице – крунска драгуља – драгоцени драгуљи које је породица стечена од 1660. године – била су толико тајна чак и да краљица Елизабета ИИ није тачно знала гдје су смештена. Била је тинејџерка у то доба, али до недавно није научила истину, током снимања ББЦ документарца.

Пре свих тих година, они су били очувани од нациста … у бисквиту. Пре него што ударите колено и сечете, “Ројали, они су као ми”, мало је компликованије од тога. Купка Оливер кекс кекс није само ускладиштена на полици у остави у Буцкингхамској палати, као на пример како је ваша мама оставила остатке у старим Цоунтри Цроцк кадама. Званичници су ископали рупу испод једног од сигурних улаза у дворац (познат као сали порт), Времена пријавили.

Круна Jewels

Тристан Февингс

Сваке ноћи, локација ископавања би била прекривена тарпама, тако да ако би немачки авиони лебде изнад главе, не би сумњали у било шта. Две коморе су изграђене са челичним вратима, како би се даље заштитили драгуљима, који су били смештени унутра, у лименку.

Ова вијест је откривена током снимања Коронација – у недељу, у интервјуу који је имао краљ, са краљевским коментаром Аластаиром Брусом, објавио је ББЦ Оне. Деценијама, шпекулације су се преврнуте над местима на којима су смештени драги камен из круних драгуља. Неки кажу да су били смештени у пећини у Велсу; други су се заклели да су били у трезору у Канади, или тајни тунел у Девону, према речима Времена.

слика

Био је библиотекар и асистент чувар краљичиног архива који је открио праву причу, у сетовима писама бивши краљевски библиотекар Сир Овен Морсхеад послао је краљицу Мари. Краљ Џорџ ВИ наредио је тајно сахрањивање, саопштило је ББЦ, са камењем из царске краљевске круне и руком црног принца постављеног у метални лим. Врата која се користе за приступ тим тајним скривенима и даље постоје до данас.

Па … краљеви, они су попут нас. Ако сте једном имали тајну подземну челичну комору да држите своје непроцењиве наследнике. Ох, и пратите правило да морате престати да једете чим матриар вашег родитеља одлучи да је пуна.

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите Делисх апликација.