Гуи Фиери’с Фире-Роастед Ласагна је снажан данак његовој касни сестри

Ако ћете проводити поподне како правите лазање и печење фармера на тржишту вредно поврћа, чинећи свој властити рагу из нуле – ко год једе боље је вредно тога. У животу Гуи Фиери, нема никаквог питања: Његова сестра, Морган, вредела је.

“Била је млађа од мене, али бих посветила огроман успех школовању коју ми је дала”, каже он. “Открио је очи прилично мало.”

Морган или Бипс, како га је познавао, био је слободно расположен, “хипик”, вегетаријанац – понекад веган. Она је велики разлог зашто ће вам Ги поновити своје име након што вас упознамо, трудићемо се да га запамтите (без обзира колико је кратка интеракција), и зашто се сложи да останете неколико минута дуже, само да бисте били сигурни да имате све што вам Потребно је од њега пре него што оде, било да се ради о самом себи или савјетима о најбољем начину исцрпљивања вишка воде од сутеед спанаћа (користите газирани тепих, ако можете, или врло танко пешкир за чишћење).

Такође је зашто има ту ‘намасте’ тетоважу која се протеже од његовог зглоба до његовог лакта – и зашто, ако вам може показати неки рецепт из своје нове кухињске књиге, Гуи Фиери породична храна, било би то да је воћна лазање на ватри начинила своју сестру на сваком породичном скупу, из године у годину.

То је рад љубави – и то је један од начина на који се осећа повезан са њом. Прошло је пет година откако је Морган умро од рака, битке с којом се суочавала, одозго и даље, целог њеног живота.


“Моја сестра је била одлична куварица”, каже он. “Увек ме је упознала са новим начинима за кување са поврћем, одлазак, ‘пробајте ово’ или ‘пробајте то’. Дала ми је да будем креативнија са мојим вегетаријанским кухањем, и сада сам много веггие-центричан на мојој плочи. ”

Ласагна је један од Гуиових специјалитета; то је једна од две хране која га је одржавала током колеџа (заправо и то и домаће јаје). А када је у питању јело, Фиери не узима само једну пречицу: он печени поврће све док се ивице не завијају и нагореле – то је кључ за све ароме! ” он инсистира – пулсира га у процесору хране како би направио груби, домаћи рагу.

Морган је толико волео да би спаковала читаву тацну да би је с њом одвезла кући.

“Ја бих,” чекај, чекај, чекај, где идеш с тим? ” А она би рекла: ‘Па, ја не могу узети месо једним домом’ и то је било то, “се смеје Фиери.

Фиери's Fire-Roasted Lasagna

Цхелсеа Лупкин

Морган се прво суочио са раком у четири године; Момак је био осам. Породица Фиери остала је у кући Роналда Мекдоналда док је била подвргнута хемотерапији, која је на крају оборила болест. “Било је све ове лудости,” рекао нам је раније ове године. “Ја чак не знам како то објаснити, било је чудно време.”

Гледајући начин на који се заједница окупила око своје породице, ударио га је акордом, инспирујући га да учини све што може, како би помогао другим породицама погођеним раком, као што су позвали породице Маке-А-Висх на његове мреже за храну.

“То је оно што је моја сестра увек радила. Увек је узео времена да препозна моћ других људи.”

На 38, Моргану је дијагностикован метастазни меланом. Умрла је годину дана касније, али у последњој недјељи, Морган га је научио једном од својих највећих љекова.

“Док је пролазила, сви смо били тамо, код куће са њом. Сећам се да сам разговарао са једним од њених пријатеља, а ја сам рекла:” У чему она увек говори? ” Изненадио бих се, као што је “хеи но, Намасте, не кажем намасте”. Ја бих то учинио римом са било чим што бих могао, само због забаве “, каже он. “Тако су ме образовали на томе. То је” моћ у мени препознајући моћ у теби “. Причали смо о моћи човека и колико је важно да одвојимо времена да то препознамо и признајемо друге људе. ”

Та реч је била Морганова мантра, а у тој речи, Фиери је схватио да је савршено ухватио личност своје сестре – и поглед на живот он је увек желео да одржи.

Момак Fieri

Цхелсеа Лупкин

“То је оно што је моја сестра увек радила. Увек је требало да препозна снагу других људи”, објашњава он. “То ме је стварно засновало и пуно ме научило, јер се крећем веома брзом брзином, а то је време да схватим колико је тежак посао и да им пружим оно што им треба. Отвара врата људима, насумична дјела љубазности – то су све те ствари. “

Фиери је добио реч тетовиран на подлактици; вјечни подсјетник да у свијету гдје је одлична храна често само хоп у Цамаро-у до најближег вечера, возити се или ронити, вриједи то чишћење вашег распореда сваки пут до тада како би показао некоме ко вреди лазање.

Донесите рецепт овде.

Пратите Делисх на Инстаграму.