Ево шта се догодило на састанку затвореног врата Цхипотле-а

У понедјељак, упркос критикама конкурената и купаца, Цхипотле је четири сата затворио све своје ресторане. Привремени затварач је омогућио врхунски месинг као оснивач Стеве Еллс и цо-ЦЕО Монти Моран, који се обратио свим запосленима током сателита. Али о чему су тачно говорили? А шта то значи за љубитеље брзог ланца који је претрпео напад јарболних болести? (Знаш, поред повратничких промоција без поверења).

На састанцима је било дозвољено само два медија, Ассоциатед Пресс и Брза компанија. Сваки је извештавао шта су руководиоци компаније имали да кажу – од нових процедура запослених до захтева за испитивање хране стандардима за добављаче састојака и свега између њих. Ево свих битних промјена које требате знати:

1. ЈЕДАН КУХИЊ УВОЗУ СВЕ

Парадајз, потврдјени узрок избијања салмонеле ланца, сада ће бити исечени и сјећи у кухињи централне компаније умјесто на лицу места у сваком ресторану. Овде ће се припремити и салата и паприка – типични кривци за болести са прехрамбеном храном. Ово је углавном због тога што, иако ЦДЦ није могао одредити катализатор за е. цоли који се ширију у 14 држава, Еллс верује да је резултат унакрсне контаминације од једне хране до друге.

2. СИЦК ТИМЕ ИС НО ЈОКЕ

Цхипотле је признао да избијање норовируса изазивају запослени који су долазили на посао док су били болесни. Из тог разлога Моран је нагласио: “Ако се осећате болесно, или ако сте повраћали, било на послу или код куће, морате одмах обавијестити свог менаџера или лидера на терену.” Поред тога, запосленима је речено да се не враћају на посао све до пет дана након нестанка њихових симптома – у тренутку када ће бити плаћени. Ово је поред трогодишњих болних дана, запослени су већ додељени сваке године. Руководиоци ће такође бити дужни да пријаве ако се запосленик разболи док је на послу.

Штавише, нова политика каже да ако неко – било да је запослени или потрошач-повраћа у ресторану, локација мора одмах да се заустави ради чишћења.

3. Они су озбиљно судеци

Сваког сата у сату од запослених се очекује да оперете руке најмање 20 секунди. Такође су подстакнути да одмах након тога употребе санитаризатор за руке. Поред свакодневних прања, буррито производи морају такође опрати руке пре него што послуже клијенте, након кориштења тоалета, након скидања смећа и прије припреме / кухања хране у кухињи.

4. НАБАВЦИ ЖИВОТНИЦЕ СУ ОДРЖАНИ ВИСОКИМ СТАНДАРДИМА

Током састанка Цхипотле је најавио да ће покренути иницијативу од 10 милиона долара под називом Локални произвођач, који ће подржати своје мање снабдеваче хране у испуњавању нових и побољшаних стандарда сигурности хране које издају ФДА и друге здравствене организације.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

82 + = 87