Димњанске торте ставите све друге креме за сладолед у срамоту

Када је Сзандра Сзабо одлучила да доведе свој омиљени родни десерт у САД, она је знала да мора да га американизује. На крају крајева, већа је боља на овој страни језера. Дакле, уместо да служе димничарима – мађарском слатком хлебу – као што је она, одлучила је да их користи као сладолед шунке.

Већ неколико стотина година у Мађарској била је популарна улична храна, каже Сзабо, али обично служе сами. У Хоусе оф Цхимнеи Цакес, Сзабо и њен партнер Омар Лара служе их покривеним бомбонима, орасима или житарицама, а испуњени су меком послуживањем и више преливима него што можете поднијети. Углавном су фреаксхакес на путу.

слика

Посетите Анахајм

Кућа димњака отворена је крајем 2017. године у Анахајму, Калифорнија, недалеко од Диснеиланда. Сзабо и Лара свакодневно чине колаче од огреботина, навијање теста око цилиндричног конуса и загревање у пећима доведеним из Мађарске.

“Онце је кухано у пећима почне да се карамелизира “, рекла је Лара.” Ту можемо додати било какве ствари споља попут Воћних шљунка, Ореоса, кокоса, бадемова.”

слика

Посетите Анахајм

Резултат је храпав споља, мекан на унутрашњој торти који се испразни док га поједете. Обожава се у шећерној шећери или шећером од цимета, у зависности од тога шта наручујете. Ако је цимет ваљак, курро и крофна имали бебу, то би могло бити то.

слика

Посетите Анахајм

Да бисте добили идеју о томе како су то луди, пекарски потпис, “Со Хунгри Делициоус”, долази са меканом услугом ваниле, карамелни кокичар, кикирики од пиринча, кокице, Твик, салате карамеле и чоколадни сос унутрашњост сјајног глазираног колача од димњака.

Ту су и јагоде с јагоде (Сзабо’с фаворите), Матцха Монстер и Орео Оверлоад, плус недељни специјалитети. Или, можете да направите сопствену. Шећер кома, спремни смо за тебе.

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите Делисх апликација.