Да ли МцДоналд’с држи кафу опасно топло?

Врућа тужба за кафу често је смијешана као шема за потрошаче да направе новац од мегаватт-а брзе хране као што је МцДоналд’с. Али две нове тужбе предвођене од стране адвоката Калифорније врло озбиљно узимају ово питање, тврдећи да компанија намерно држи кафу на опасно високим температурама како би остала свежа.

У Фресно жупанији, ЦА, адвокат Бутцх Вагнер каже да МцДоналд’с одлучи да својим клијентима угрози опасност и, као резултат тога, у франшизама широм земље спасио више од милион долара дневно. Добитак, тврди Вагнер, дошао на рачун потрошача, били су жртве опекотина другог степена.

Правни аналитичар Јефф Хаммерсцхмидт је изјавио за АБЦ 30: “Изгледа да је МцДоналд’с донео пословну одлуку да прода кафу топлије да би могла да остварује више профита и наставља да остварује већу зараду чак и ако плаћа насеље”.

Компанија је у прошлости признала да држи свјеже припремљене кафе на скоро 180 степени; Међутим, АБЦ 30 је тестирао кафу у којој су тужитељи тврдили да су спаљени и јава је упалила на само 153 степени Ф. За упоређивање то се пореди са кафилерима у канцеларији и код куће, који обично држе кафу на око 150 степени Ф на врућој плочи.

слика
гипхи

Бурнс изазвани кафом су предмет бројних тужби против Старбуцкс и Дункин ‘Донутс. Међутим, неки од најзначајнијих су посебно оптужени за МцДоналд’с. 1993. године, жена из Новог Мексика освојила је три милиона долара за златне лукове након што је преживела опекотине трећег степена. У том случају, судија је чак назвао понашање ланца “безобзирно, безобзирно и хотимично”. Затим, 20 година касније, ланац хамбургера погодио је други – који је касније решио – где је тужитељица тврдила да јој је поклопац каве пао јер није правилно причвршћено, што је резултирало опекотинама у другом степену.

Наравно, све то нас доводи до очигледног питања: у којој мјери кривица (или још боље, одговорност) пада на ресторан, а не на купца? Мислили бисте да је “упозорење! Садржај можда изузетно вруће” упозорење уперено на поклопце за кафу до сада.

До сада, МцДоналд’с није одговорио на коментар, али је остао на више начина.

Пратите Делисх он инстаграм.