Да ли грејање хлеба убити салмонело?

У задње време је било пуно панике око салмонеле. Имајући у виду прилив недавних епидемија (све од мелоне до ћуретине до одређених житарица до ваших најдражих грицкалица је видело службено упозорење или опозив ЦДЦ-а током протеклих неколико недеља), ево одговора на неке од ваших најхитнијег питања везаних за салмонело.

Чекај, може ли неко да ми каже шта је заправо салмонела??

Салмонела је врста бактерија која може довести до тровања храном. Иако су многи људи на крају фини и понекад не захтевају лечење, доказано је смртоносно за млађе и старије пацијенте, као и оне са хроничним болестима.

Ум, како да знам да ли га имам?

Нема никаквог начина да знате током инкубационог периода, заиста, али када се салмонела почне сазнати, вероватно ћете то осећати у доњем делу стомака са неким грчевима. Мучнина и повраћање су такође уобичајени симптоми салмонеле.

Међутим, то није све: важно је да будете свесни било какве дијареје, крви у столици, тегоба, мрзлости и главобоље. Све ово су могући симптоми инфекције.

Како се третира салмонела?

Опет, салмонела није увек веома озбиљна, али је пресудно да се консултујете са својим лекаром ако доживљавате ове симптоме. Лекари ће вероватно инсистирати да темељито хидрирате за борбу против дијареје и повраћања.

Зашто читам толико више о салмонели сада?

Зато што је љето и ово топло вријеме је омиљено вријеме салмонеле за раст и успјех. Топлина подстиче бактерије да се природно развијају, због чега је толико важно да благовремено храни своју храну током топлих сезона.

Знам да се салмонела може наћи у јајима и сировој пилетини. Где још може бити?

Реално, то се може наћи у толико ствари које једете стално. Поред јаја и пилетине, ЦДЦ назива “говедина, воће, свињетина, калеме, поврће, па чак и прерађене намирнице, као што су орахов орах, замрзнуте пите од пита, пилетина и пуњене пилеће подлоге”.

Печено Runny Egg Over Easy

Гетти ИмагесЕзумеИмагес

Како могу да осигурам да се не разболим од свих ових ствари?!

Са јајима, конкретно, можете их потпуно кувати и осигурати да користите пастеризоване производе. Када је у питању производња која је јасно означена као “претходно опрана”, не би требало опрати опет из страха од салмонеле, Сугар Сугар предлага. То значи да је довољно очишћено и поново прање само ствара нове могућности за бактеријску контаминацију.

Може ли микроталасати или поновно загревање ове хране убити бактерије?

Ако се правилно и темељито поново загрева, да. То је рекло, знамо да топлота не помаже убити салмонело – то помаже у узгоју – тако, када микроталасне, морате бити сигурни да се све поново загрева до исте, одговарајуће унутрашње температуре. Храна је често недоследно загрејана у микроталасној пећници, што омогућава да хладне тачке остају и да бактерије остају неповређене.

Два начина да се то спречи јесте: (1) да не игноришу сва мијешајућа и ротирајућа упутства за микрохрану која долазе с храном и (2) да провјерите шта год гријате помоћу термометра за храну.

Како је могуће да се прерађују прикупљене грицкалице?

Повлачење златне рибице било је изузетно опрезно, објаснио је ФДА. Обојица Голдфисх и Ритз су се подсјетили јер су сухом сурутком (у производњи млечних производа) у њима такође повукли због могућег контаминације.

“Када смо проучили и извршили процену, темељну истрагу, утврдили смо да постоји веома мали ризик”, изјавио је за НБЦ портпаролка Пепперидге Фарм Бреетридге Тоовелл. Али из обиља пажње за наше потрошаче, погрешили смо на страни повлачења. “


слика
Цон Поулос

ПРЕТХОДНИ САДРЖАЈ Делисх цоокбоок, амазон.цом