Да ли је председник Трумп гојазан?

Усред растућег покрета “гиртхер” – АКА људи који траже приступ здравственим картонима предсједника Доналда Трумпа – и дебата око првог Шегрт звијезда самименовани статус као “стабилан геније”, лекар из Бијеле куће је објавио званичну изјаву о здрављу предсједника, изјашњавајући га као “изврсну”. Ипак, неки изван кардиолога узимају у обзир извештај, рекавши да открива озбиљне забринутости о холестеролу председника и укупном здрављу срца.

Код телесне тежине од 6 метара и 239 килограма, Трумпов индекс телесне масе (БМИ) је 29,9, а десетина поена је стидљив што се означава гојазним. Одмах су наслови наговестили о превеликој тежини председника од прекомерне тежине, нарочито у свјетлу закључка Политича да његова возачка дозвола наводи га на 6 метара, што би га учинило званично гојазним. Наравно, можда мислите: Па зашто би онда требало да се бринемо да ли је прекомерна тежина председника? Нека живи свој живот, 12 Исхрана Цокес дневно и све! У одређеном смислу, он одражава америчку јавност, с обзиром на то да 71 одсто људи старијих од 20 година има прекомјерно тежак или гојазан, према ЦДЦ-у.

Но, ту је ствар: већи БМИ је повезан са већим ризиком од срчаних болести и високог крвног притиска. Као несавршен као што је БМИ – не узима у обзир дистрибуцију масти, старост, пол или структуру костију, како је извештавао Вок – то не значи да га можете одбацити. Или упоредите Трумп са спортистом од 240 килограма. Мишић тежи више од масти, што – да – може учинити бодибилдеру квалификованим као “гојазан”, иако је он или она у врхунском физичком стању, али није само БМИ то је забринутост.

Др Давид Марон, директор превентивне кардиологије на Медицинској школи Станфордског универзитета, рекао је за Тхе Нев Иорк Тимес да ће “дефинитивно” бити забринут због ризика Трумп-а за срчани удар након прегледа извјештаја. Велика забринутост Др. Марону била је да су нивои ЛДЛ-а предсједника изнад 140, иако узима Црестор, лек који се обично користи за смањење нивоа холестерола испод 100. Када сматрате да у свјетлу његове тежине, ставља га у ризику од срчаног удара или можданог удара, рекли су многи кардиолози новинама.

Др. Ериц Топол, кардиолог на Истраживачком институту Сцриппс, рекао је да је немогуће игнорисати опасности нивоа повишеног нивоа холестерола код предсједника када дају свеобухватну оцјену здравља господина Трумпа.

“То је стварно висок ЛДЛ”, рекао је кардиолог Сцриппс Ресеарцх Институте Др. Ериц Топол. “Говоримо о мушкарцу старијем од 70 година који је гојазан и не вежба. Само гледајући лабораторијску вредност, подигао би велику црвену заставу.”

слика

Насупрот томе, у свом извештају у уторак, лекар из Беле куће др Ронни Л. Јацксон рекао је да Трумп нема пуно традиционалних фактора ризика за проблеме срца, попут пушења или дијабетеса. “Мислим да су те ствари, у комбинацији са одличним резултатима срца које смо добили од стрес тест теста, мислим, врло узбуђују”, додао је он.

Председник нема болове од срца, јавио је др Џексон. Бела кућа стоји иза процене Др. Јацксон-а.

“Он је једини доктор који је тежио у вези са овим питањем која је заправо испитивала председника”, рекла је секретарица за штампу Беле куће Сарах Хуцкабее Сандерс Времена. Др. Јацксон је 12 година био лекар из Беле куће, радио је са бившим председницима Георге В. Бусх и Барацк Обама, поред Трумп.

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите Делисх апликација.

Добавить комментарий

*

15 − 7 =