Цхипотле је суђен за 2,2 милијарде долара на фотографији

2017. слика можда неће вриједити 1.000 ријечи. Пробајте 2,2 милијарде долара. Барем, то је оно што једна Калифорнија жена тужила Цхипотле за, након што се појавила у промотивним материјалима буррито ланца без њеног пристанка.

Леах Цалдвелл каже да је фотограф Стеве Адамс снимио њену фотографију док је она јела у Цхипотле у Денверу, ЦО, још 2006. године. Није била свјесна да је фотографија снимљена у то вријеме, али када је отишла напустити ресторан, Адамс затражила је да потпише образац за издавање док је одбила, према Денверу 7.

Тада, у 2014, Цалдвелл је видео фотографију која се користи у промоцијама у Орландо Цхипотле-у, као иу продавницама у области Сацраменто, ЦА, у којој тренутно живи. Она је од тада поднијела тужбу и тражи $ 2,237,633,000; то је колико тужба тврди да је Цхипотле направљен од употребе фотографије у периоду између 2006. и 2015. године. Тај број ће се попети – тужба тражи да се приход од ланца 2016. године додели у тражени износ, када буду објављени. Тужба тврди да је Цхипотле купио слику од фотографа без провере да види да ли је пристанак дат на основу слика и да је био Пхотосхоппед да укључи алкохол близу Цалдвелловог оброка.

Цхипотле не коментарише о правним случајевима у поступку, изјавио је портпарол компаније за Денвер 7.

Пратите Делисх на Инстаграму.

Добавить комментарий

*

− 1 = 1