Барилла се тужила због озбиљног разлога забринутости

Прво су наши кафићи били напуњени само пола пута, а сада су наши пасто кутије остали празни. Да ли је нешто свето? Барилла, водећа светска тестенина компанија, тужила су купци у Њујорку због наводно недовољно испуњавања својих кутија тестенине, Нев Иорк Пост извештаји.

Према речима четири Нев Иоркера, брендирани тестенин бренд користи “превара” и продаје нове специјалне тестенине у истим кутијама као и њихове редовне резанце, што доводи до тога да се кутије попуњавају до 25% мање макарона него што је нормално.

Тужба заснована на Брооклину наводи да се компанија “ослања на познавање потрошача с величином и изгледом кутије, познатом по деценијама маркетинга, да доведе потрошаче у заблуду да мисле да купују исту количину тестенина када у стварности компанија запуњава кутије са материјално мањим тестенама. ” Барилла зна да су купци упознати са класичним плавим кутијама, па ће их и даље користити, упркос томе што их попуњавају мањим тестенама.

Тестенина Noodles

Гетти Имагес

Потрошачи укључени у овај случај кажу да су добили тестенине Протеин Плус за мање од 9,4%, мање тестенине за целу зрну од 17,4% и мање тестенине без глутена за 25%. Као резултат, они тврде да су “преоптерећени” и искусили “губитак од џепа”.

Оно што Барилла ради легално је познато као “пуњење” и значи да доводе у заблуду своје клијенте како би капитулирали на тржишту. Другим речима, сви су лажов и због тога имамо поверења. Зашто људи не могу бити искрени и попунити своје кутије за тестенине (или шољице за кафу) до краја? Молимо вас?

Пратите Делисх на Инстаграму.