8 Ствари које треба знати пре него што једете зелени печурки

Осим типичне ћурке, породице широм земље допуњују своју вечеру за вечеру захваљујући различитим странама – од којих су неке чудне салате и грицкалице које би сигурно учиниле људе у другим регионима да подигну обрву. Мешавина зеленог пасуља, међутим, успела је постати маинстреам јер је увод у Американце још 50-тих. Сазнајте како је једна од страна страних захвалница стигла до празника.

1. Изумљен је пре више од 60 година.

Жена која се зове Дорцас Реилли развила је чувену тепсију док је радила као супервизор рецепта у Цамден, Њ још 1955. године.

Зелен Bean Casserole
Љубазно Кембелово

2. Све је почело са супом.

Реилли је радила у кухињама за кућну економију у Цампбелл Соуп Цомпани, тестирајући рецепте за карактеристику у Ассоциатед Пресс-у када је дошла до идеје, која садржи Цампбелл-ов кондензовану крему гљива као агент за везивање.

Цампбелл's Cream of Mushroom Soup
Цампбелл’с

3. За печење потребно је само шест састојака.

Вентилатори воле јело дијелом због тога колико је једноставно бацати заједно. Позива на састојке који се могу наћи у типичној кућној кухињи: конзервирани или свежи боранији, супа од гљиве, млеко, соја сос и црни бибер.

4. Милиони америчких породица га служе током празника.

Према Данас, зелени пасуљ може се наћи на столовима за вечеру у 30 милиона домаћинстава широм земље током сезоне празника.

5. Оригинални рецепт је у музеју.

Оригинални рецепт Дорцас Реилли за “Греен Беан Баке”, написан на картици рецепта, сада припада Националној изумитељској дворани славних у Акрону, ОХ-истој згради у којој се појављује лампица Томаса Едисонова.

Зелен Bean Casserole Recipe
Љубазно Кембелово

6. Топпинг је најбољи део.

Иако су оригинални рецепти укључивали укључивање соли и шунке од целера и током неколико година било је безброј варијација, постоји један састојак који се никада није променио: француски пржени лук. Кембелски званични рецепт позива на бренд Француске, али без обзира који тип се користи, никада не можете додати превише.

зелен bean casserole

7. Озбиљно повећава продају супа.

Од око 20 милиона долара крем супа од печурке која се продаје у САД годишње, за 40% продаје се наводи да је зелени пасуљ. Претпостављам да ту нема много тога што може замијенити густу, кремасту базу коју Цампбелл постиже!

8. Постоје тоне начина за класификацију.

Многи људи мисле да је рецепт 50-их савршен на начин на који је то, али постоји пуно варијација да се пробије да ли се оригинал стари. Делимично смо за један од наших рецепата зеленог пасуља који користи супе од гљиве као сапун за брисање крупног пасуља.

Печено Green Beans

Давн Перри

Пратите Делисх на Инстаграму.