5 ствари које се дешавају вашем телу кад одете вегетаријанским

Као што смо сазнали током тестирања неспретно популарног Тацо Цлеансе-а, дијагонална диета са веганским ограничењима није добра идеја. И ни једино не постоји на соку. Али, ако размишљате о преласку на вегетаријанску исхрану, још увијек има пуно фактора који треба узети у обзир. Разговарали смо са стручњацима за исхрану, међу којима су Моница Аусландер, МС, РД, ЛД / Н и оснивач Ессенце Нутритион, како би вам пружили пуну причу о животу свјежег живота.

1. Ваша кожа ће засветлети.

Једите више воћа и поврћа значи да ћете трошити више витамина Ц и воде, а колагену треба побољшати еластичност коже, каже Аусландер. И док није било директних студија о ефектима животињских протеина, изрезивање обрађених делих меса – које су повезане са запаљењем – резултираће мање пуффи, лепшом кожом.

2. Ваша коса може постати сјајнија.

“Дијета која се врти око воћа, поврћа, ораха и пасуља може побољшати сјајност ваше косе и ноктију”, каже Аусландер. “Али не увек.” Како се каже, снага косе и ноктију је углавном наследна, тако да ће сви ефекти бити минимални.

3. Ваш метаболизам ће остати исти.

“Метаболизам је веома сложена животиња”, каже Аусландер. Можете га манипулисати вежбањем и смањивањем уноса прераде хране и пречишћених угљених хидрата, али та храна (тј. Пржеци, пита хлеб) и даље би технички могла бити део вегетаријанске дијете.

4. Ваши нивои енергије могу да се крећу.

Када повећате количину воћа и поврћа које једете, постајете више хидрирани у процесу. Ово тренутно побољшава нивое енергије, каже Аусландер. Међутим, ово зависи и од тога да ли конзумирате потпуне протеине. То значи да морате упарити храну попут браон пиринач и пасуља, који су сами непотпуни протеини.

5. Нећете изгубити тежину.

Уношење обрађених угљених хидрата попут бијелог пиринча и белог хлеба бубрећиће вам шећер у крви и онда ће се срушити. Било да сте вегетаријанац или не, ако једете рафинисане угљене хидрате које ћете патити. Као што указује Аусландер, и даље можете бити прекомерне тежине или чак опсесно док сте на вегетаријанској дијети. “Понекад бих волео да могу својим клијентима рећи да би имали много више од једења рибљег дела него гранола бар без глутена”, каже она.

Као и било шта, већину ових користи морате узети са зрном соли. Као што Аусландер наглашава, избор вегетаријанског или веганског живота је заиста већа етичка одлука, а не здравствена: “Да ли би било универзално прихваћено да побољшате своје здравље, кожу или метаболизам, да ли би сви дијететичари били вегетаријански?” Тоуцхе.

Пратите Делисх он инстаграм.