25-годишња мајка за бодибилдерство наводно умире од превеликости протеина

Била је млада, само 25 година, наизглед здраво, бодибуилдер и мајка двоје. Међутим, сада је Мееган Хеффорд из Мандурах, Аустралије, мртав, наводно због ефеката претходно неадагнетизираног поремећаја циклуса уреи – њено тело је имало проблем да метаболизира протеин правилно. Радила је на такмичењу за бодибуилдинг ове јесени и редовито зарађивању протеина. “Рекао сам јој:” Мислим да радите превише у теретани, смирите се, успорите “, рекла је њеној мајци, Мицхелле Вхите, њеном локалном листу, Пертх Нов.

Погледајте овај пост на Инстаграму

У реду је да падне, све док се поново вратите и учите из сваке грешке ��

Пост објавио • МЕЕГАН ХЕФФОРД • (@мееганхефф)

Велике канте протеинских суплемената и прахова су чести вид у модерним теретаном или у домовима оних који су професионални спортисти или обични Цроссфиттерс. Али они су непотребни додатак, кажу нутриционисти који су разговарали са Делисх-ом, јер је заиста лако лако добити дневно препоручену количину протеина.

“ДРИ (дијететски референтни унос) је 0,8 грама протеина по килограму телесне тежине, или 0,36 грама по килограму, што значи око 56 грама дневно за просечног седентарског мушкарца или 46 грама дневно за просечну седентарну жену” каже Меган Гилморе, консултант сертификованог нутрициониста и оснивач детоксиниста. “Многи Американци, нарочито мушкарци, већ конзумирају много више од тога – шоља сецканих пилетина има 38 грама протеина самог себе!”

Тешко је дати основну препоруку када је у питању протеин, јер тако велики проценат зависи од веома прецизне тежине и нивоа активности особе. “У овом тренутку нема довољно истраживања да се каже” никад не прелази Кс грам протеина “, каже Маиа Рамс Муртхи, МПХ, РД.” У здравим појединцима, претеривање на протеини има више везе са извори протеина у односу на количину. “Већина негативних утицаја протеина везана је за животињске протеине, тако да се преједавајући бифтек или јаја за разлику од кале.

Али да ли особа мора да буде попут Роцкија, једећи десетак сирових јаја дневно, да је претерује на протеинима? Не баш. “Већина здравих особа вероватно добија више протеина него што им треба”, каже Мурти, “али није довољно да се сматрају опасним.”

“Као што сам схватио, тело може само да апсорбује и користи толико протеина истовремено, тако да, док људима треба довољно протеина, више није нужно боље”, настави Гилморе. “Мислим да једење” превеликог “протеина може постати проблем ако особа не добије адекватно снабдевање других важних хранљивих материја у његовој или њеној исхрани, попут оних које се налазе у свежим воћем и поврћу.”

Знаци проблема обраде протеина могу бити узнемирени у својој суптилности, поготово ако неко рутински одлази на ХАМ у теретану. “Ако појединац доживљава било какве симптоме као што су поновљене главобоље, мучнина или повраћање након једења протеина тешког оброка, требало би да разговарају са својим лекаром о провери нивоа амонијака”, каже Муртхи.

Погледајте овај пост на Инстаграму

Снеаки ��

Пост објавио • МЕЕГАН ХЕФФОРД • (@мееганхефф)

Да ли је могуће да је аустралијска жена исјезила превише протеина, што је довело до проблема у циклусу уреје и евентуалне смрти? Не, реците наши стручњаци, јер је поремећај циклуса уреје генетски. Хефорд можда није био свестан сопствене болести, а затим га је погоршавао узимањем суплемената из саме храњивих материја које јој тело није могло правилно да обрађује.

Поремећај циклуса уреа је општи појам за неколико ретких генетских поремећаја који утичу на ЛЕСС од 0.033% (или око 1 у 35.000) америчке популације. Људи који имају ову врсту поремећаја недостају у једном од шест ензима који помажу очистити амонијак (нуспродукт од метаболизма протеина који је токсичан) из вашег система “, каже Муртхи. “Док одрасли могу да одлазе године са неадекватираним поремећајима благог уреа циклуса, неколико кумулативних догађаја може изазвати амонијак да достигне опасне нивое (као што је повреда + болест + велика и брза преоптерећења протеина из хране и суплемената).”

Ако сте забринути због ваше потрошње протеина, разговарајте са својим доктором о својој исхрани или размислите о крвном тесту. И као и увек држите се праве хране.

“За просечну особу, сигурна опклада је да добијете свој протеин из читавих извора хране, као што су пусто месо, јаја, ораси, тамноплављене зеленице и / или махунарке, уместо да стигнете до концентроване или синтетичке суплементе протеина”, Гилморе каже, “јер је тешко тачно знати шта је у њима и мислим да би било лакше превладати са додатком. Тешко је погријешити стварном храном!”

Пратите Делисх он инстаграм.

Преузмите апликацију Делисх.

Добавить комментарий

*

3 + 1 =