13 ствари које морате знати пре него што једете у подземној железници

Субваи је једна од оних продавница које, без обзира на то где сте на свијету, знате шта ћете добити: јастучни хлеб, месо са сланим резанцима, гризни топљени сир и безгранични веггиес. Потпуно је приступачна, чинећи га једним од америчких места за ручак, па чак и вечере – нарочито када сте у шљунку. Али кладимо се да постоји тона информација о којој нисте спремни када је реч о вашем омиљеном подморничком ланцу. Ево вам све што треба да знате пре него што направите још један пит-стоп:

1. Прошло је 1965. године.

Основао је 17-годишњи Фред ДеЛуца као напор да плати школарину за колеџ, Субваи је еволуирао из скромне продавнице сендвича у Бридгепорту, Конектикат до националног и међународног сензација.

слика

Метро

2. Прве локације биле су познате под именом Пете’с Супер Субмаринес.

Ланчак је првобитно био именован за Петера Бука, који је позајмио ДеЛуцу 1000 долара да би започели компанију. Али дуо је убрзо схватио да звучи превише као “пица марине” и заменио име за Субваи.

3. Субваи служи више од 5.300 сендвича сваког минута.

То је више од 320,000 на сат, што значи да ако ставите сваки сендвич који Субваи направи за годину дана, биће око Земље око 13 пута.

слика
гипхи

4. На менију има више од 31 милиона различитих суб комбинација.

Захваљујући лудој разноврсности избора хлеба, протеини попут ћуреће, печене говедине и туњевине, опције сира као што су швајцарска, америчка и проволоне-плус, као што су маио, мед сенф, и веггиес као салата, парадајз, паприка, маслине и више, ваше опције за сендвич су наизглед бескрајне.

слика
гипхи / метро

5. Подземна жељеза запошљава 500.000 људи.

То укључује запослене своје франшизе и партнера, и једнако је читавој популацији Сакрамента, ЦА.

слика

Метро

6. Створио је најпријатнији звук свих времена.

### стр

7. Субваи је почео пецати свој хлеб још 1983. године.

И то је био први подморски ланац у земљи који је то учинио.

слика

Метро

8. Његова ножна ватром је запаљена, јер није мерена.

Још у 2013. години, двојица мушкараца из Њу Џерсија покренула су тужбу, тврдећи да су им служили сендвиче на тржишту као “ногу”, када су заправо биле 11 инча дугачке. На крају, седам других људи приступило је тужби. Судија је одбио адвокат тужилаштава у износу од 525.000 долара, рекавши да су средства у великој мјери имала користи од адвоката, што га чини “не боље од рекета”, према Цхицаго Трибуне. Подземна железница је пристала да предузме додатне мере како би обезбедила да је хлеб са сендвичом дугачак 12 инча, а судија је признао да здрав разум указује на промјењивост величине због процеса печења.

слика

твиттер / метро

9. Амерички омиљени сендвич није БЛТ.

Победио је више од четвртине гласова широм земље, италијански БМТ је победио друге популарне наруџбе попут Свеет Онион Цхицкен Терииаки и Цхицкен Роастед Цхицкен. И, изненађујуће, било је на менију од 1975. године.

10. Италијански БМТ добио је име по возовима у Њујорку.

Да би се слагао са транспортном темом ланца, проглашен је по Трансит систему Бруклин-Манхаттан, али је касније добио надимак “Највећи, Меастиест, Тастиест”.

слика

Метро

11. Већ је почело објављивање калорија на изборима широм земље.

Више од годину дана испред имплементације ФДА-е за етикетирање калорија на мену, Субваи је почео укључивати калоријску листу на све своје ставке на изборним плочама широм земље. Ово прати промишљено размишљање о исхрани бренда, који је започет 1997. године, када су информације о исхрани прво одштампане на шољицама, подметачима, кригурама и салвете. Сада је ланац отишао корак даље, осигуравајући да се све пиле које се сервирају подижу без антибиотика.

слика

гипхи / метро

12. Пластика која се користи у Субваиу се рециклира.

У ствари, посуде за салату и поклопци су направљене од два 20-оз. пластичне боце, преусмеравајући еквивалент од 111 милиона 20-оз. пластичне боце из отпада годишње. Салвете салвета су такође направљене од 100% рециклираног материјала.

слика

Метро

13. Најпопуларнији колачић на Субваиу је чоколадни чип.

Свакогодишњи ресторани послужују 865 милиона колачићких колача – довољно је да скоро два пута кружи земљу!

слика

твиттер / метро

ПИН ЗА ЛАТЕР:

слика

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

67 + = 70