Колико дуго треба да кувате своју Турску?

Иако постоји пуно ствари које треба размотрити када је у питању како ћете кухати своју ћерку захвалницу, као да ли желите додати надопуњавање или га замијенити са рубом, тајминг је све. И док сте можда лако црунили бројеве колико килограма морате да нахраните своје госте, или колико дана за отапање, рачунајући колико дуго желите да је држите у пећници није једноставан задатак. Али не брините, ми смо ту да вам помогнемо.

КУПУЈЕМ ПРАЊЕ: Овал Роастер, 12 долара; амазон.цом.

Трајање печења зависи од одређеног броја ствари, укључујући да ли је птица пуњена, колико је велика, и ако је одмрзнута. Пуњена ћурка трајаће дуже да кува више него неку пуњену ћуретину, али не много. Према УСДА, замрзнута ћурка захтева око педесет савршено више времена у пећници него потпуно одмрзнута ћуретина.

Имајући све то у виду, потражите у доњем дијаграму за правилно вријеме кувања:

слика

Аллие Фолино

Имаш ли времена? Сјајно. Можда желите да узмете и термометар за храну – ваша ћурка треба да достигне минималну унутрашњу температуру од 165 степени Ф пре него што је безбедно за јести. Да бисте били сигурни да стигнете тамо, пећница треба загрејати до 325 степени Ф или више. Спремни, постављени тимери, идите.

Пратите Делисх на Инстаграму.

Добавить комментарий

*

9 + 1 =